News

Mr. Wallace in Paradiso!

Veel jonge bands dromen ervan. Om te shinen, te rocken, een spetterend optreden weg te geven in een UITVERKOCHT PARADISO in Amsterdam. Afgelopen zondag, 22 januari, was het voor Mr. Wallace zover! En hoe! Dit was namelijk niet zomaar een concert.

Landelijke ska-sensatie de Bazzookas organiseerde het hele circus. Uit het hele land kwamen gele schoolbussen vol (800!) skank-grage rudeboys en -girls opdraven voor maarliefst zes vette ska-bands. (The Shenanigans, Spawn, Skata, Mr. Wallace natuurlijk, Goeiemiddag! en als grote hoofdact De Bazzookas zelf.) De vijf support-bands, waaronder dus wij, zouden strijden om de beste plek in het programma. Er werd niet simpelweg geloot, maar gevoetbald!

Twee tegen twee. Pieter 'Van Basten' Wiersma en Hans 'Maradonna' Oosterhaven namens Mr. Wallace. Sudden death. Wie kan er zeggen dat ze, aangemoedigd door een vol Paradiso een potje gevoetbald hebben, met Bas van de Bazzookas als Jack van Gelder? Wij dus. Midden in de zaal. Met een wereldbol-strandbal. Once in a lifetime.

Ons optreden zelf was ook lekker, als altijd. Onze trouwe fans, familie en vrienden waren ons achterna gereisd en stonden vooraan. (Waarderen wij zeer!) Prachtige zaal, goeie sfeer, mooi feestje.

Dat er daarna bij de geweldige Bazzookas hoofdact nog geskankt, megeblèrd, gejuichd, gestagedived, ge-wall-of-death'd en keihard gefeest moest worden was alleen maar bonus.

Het bezwete backstage-polsbandje (waar toch echt Paradiso Amsterdam opstaat... ) lijst ik in. Samen met die van de Melkweg en Zwarte Cross. Topdag.

Next Stop... Lowlands?

De Bazzookas in Paradiso


: Jelle Hoeksma